Absolwenci LOB
Kolejni absolwenci LOB, rocznik 2023 odwiedzają nas, każde takie spotkanie niesie dużo radości i mnóstwo wspomnień. Rozmawialiśmy o tym, co było, jak sytuacja...
W dniu 06 września 2016 r. uczniowie klas realizujący program rozszerzonej fizyki oraz klasy pierwszej dwujęzycznej LOB uczestniczyli w wykładzie „Physics in kitchen”, który odbył się na wydziale Matematyczno – Przyrodniczym Uniwersytetu Rzeszowskiego. Profesor Andrey Varlamov z Instytutu Nadprzewodnictwa i Materiałów Innowacyjnych w Genui, na przykładzie zjawisk znanych z życia codziennego (np. pieczenia indyka, gotowania spaghetti, zaparzania kawy), starał się pokazać, jak w teoretyczny sposób można opisywać i wyjaśniać zjawiska fizyczne. Po wykładzie uczniowie zwiedzili niektóre laboratoria Katedry Fizyki Doświadczalnej Unwersytetu Rzeszowskiego.
Bogdan Maciesowicz
Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies. więcej informacji
Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych, statystycznych, świadczenia usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia.